For a better planet

Verbeter het milieu en verblijf bij Le Marin Hotels

Wij bij Le Marin Hotels vinden het belangrijk dat we leven in een gezonde wereld. Vanaf 1 februari 2023 is Le Marin Boutique Hotels gestart met het in rekening brengen van een duurzaamheidstoeslag. Hiermee willen we op goede en verantwoorde wijze ons steentje laten bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Want zeg nou zelf, jij wilt toch ook dat de aarde gezond blijf?

De duurzaamheidstoeslag bedraagt € 5,00 per kamer per nacht en wordt separaat van de kamerprijs en toeristenbelasting in rekening gebracht. De opbrengsten van de duurzaamheidstoeslag investeren wij om ons hotel te verduurzamen.

Help jij ons mee verduurzamen?

Lees meer over wat wij doen

Recyle, reuse and reduce!

Wij geloven in The Big R's: Recycle, Reuse en Reduce. Dat betekent dat wij batterijen netjes wegbrengen, karton gescheiden wordt van het normale afval en brengen we lege flessen naar de glasbakken. Blijf je meerdere nachten bij ons slapen? Dan moedigen we je aan om de handoeken meerdere keren te gebruiken. Zo besparen we kostbaar water wat voor andere doeleinden ingezet kan worden.

Ontbijt over? Dat doneren we!

Elke dag serveren we een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet in Bar Bató. Alle producten die we niet kunnen hebruiken doneren we aan Rotterdamse gezinnen om nog lekker van te genieten.

Wij zeggen nee tegen plastic!

Net zoals echt zeemannen varen wij ook niet graag in een zee van plastic. Zo vind je verschillende alternatieven in onze hotels voor plastic, zoals papieren bekertjes en rietjes.

Skip de auto en pak de fiets!

Laat je auto lekker staan en kom met het OV naar Le Marin Boutique Hotels. Bij onze hotels kun je een fiets huren om Rotterdam op de allerleukste manier te ontdekken. Geen uitstoot én goed voor je eigen lichaam :).

Help ons af te stappen van fossiele brandstoffen

Door de duurzaamheidsbijdrage help jij Le Marin Boutique Hotels af te stappen van onder andere gas. Deze bijdrage investeren wij onder anderen in het realiseren van zonnepanelen en warmtepompen.

Help jij ons mee?

Help jij mee om Le Marin Boutique Hotels de meest duurzame hotels in Rotterdam te maken? We staan altijd open voor ideeën en suggesties. Heb je een goede suggestie die ons echt verder helpt? Dan krijg je van onze een flesje cava cadeau!