Pak je spullen en trek je schoenen aan

Het is tijd voor een bezoek aan Rotterdam!

Rotterdam is een stad die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Nederland. Deze bruisende stad heeft zoveel te bieden, van historische monumenten tot hippe winkels en restaurants, en alles daartussenin. In deze blog ontdek je waarom Rotterdam zó fijn is om te bezoeken en de must-sees zijn.

Laat ons jou inspireren

Een aantal hoogtepunten van de mooie Maasstad

Architectuur waar je U tegen zegt

Rotterdam staat bekend om zijn indrukwekkende moderne architectuur, die je op veel plekken in de stad kunt bewonderen. Het meest opvallende gebouw in Rotterdam is de Erasmusbrug, die de Nieuwe Maas overspant en de verbinding vormt tussen het noorden en zuiden van de stad. Het is een staaltje architectuur van wereldklasse en een iconisch symbool van Rotterdam. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de Markthal, de Kubuswoningen en de Euromast.

Bewonder één van de grootste havens van Europa

Rotterdam is een belangrijke havenstad en de grootste haven van Europa. Het is fascinerend om de enorme containerschepen en tankers te zien die de haven binnenvaren. Je kunt de haven verkennen tijdens een boottocht of een bezoek brengen aan het Maritiem Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de haven en de scheepvaart.

Van mooie musea tot indrukwekkende festivals...

Rotterdam heeft een levendige en diverse cultuur die je overal in de stad kunt ervaren. Van de vele festivals en evenementen tot de indrukwekkende musea en kunstgaleries, er is altijd wel iets te doen. Het Boijmans Van Beuningen museum is een van de bekendste kunstmusea van Rotterdam en herbergt werken van onder andere Rembrandt, Van Gogh en Monet.

Foodies komen zeker aan hun culinaire trekken!

Rotterdam heeft een bloeiende foodscene met veel innovatieve restaurants en bars. Van lokale delicatessen zoals bitterballen en stroopwafels tot hippe eetgelegenheden waar je kunt genieten van een cocktail en een hapje, er is voor ieder wat wils. Probeer zeker eens een van de vele food markets zoals Fenix Food Factory of de Markthal, waar je kunt genieten van een breed scala aan gerechten en delicatessen.

Een sfeer die geen andere Nederlandse stad heeft

Last but not least, Rotterdam heeft een unieke sfeer die je moet ervaren om het te begrijpen. De stad is gastvrij en vriendelijk, en je voelt je meteen thuis. Of je nu de drukte van de stad wilt ervaren of juist op zoek bent naar rust en ontspanning in een van de vele parken, Rotterdam biedt het allemaal.

Kortom, Rotterdam is een stad die je zeker niet mag missen tijdens je reis naar Nederland. Of je nu op zoek bent naar cultuur, architectuur, eten en drinken of gewoon wilt genieten van de unieke sfeer van deze stad, Rotterdam heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je trip naar Rotterdam en ontdek zelf waarom deze stad zo tof is om te bezoeken.